Ons plan

De langste uitdaging ter wereld: Chili. Geen land ter wereld dat zowel dicht bij de evenaar als bij Antarctica ligt. Warm en koud, droog en nat is. Vlak en bergachtig, kaal en dichtbegroeid. Als je door dit land trekt kom je alles tegen. We zijn gelokt door de Sendero de Chile. Een pad dat de Chilenen verbindt, van noord tot zuid. Een pad dat de Chilenen dichter bij de natuur en dichter bij elkaar brengt. Het is een groots plan van de Chileense overheid dat langzaam werkelijkheid begint te worden. In januari 2001 is het allereerste stukje officieel in gebruik genomen. 19 kilometer wandelpad in het nationaal park Conguillío. Inmiddels is bijna 2000 kilometer in kaart gebracht en gemarkeerd. 2000 kilometer pad verspreid over heel Chili. Stukjes die misschien ooit met elkaar verbonden worden, maar zover is het nog lang niet. Daarom maken wij ons eigen pad samen met Trekking Chile: de langste uitdaging ter wereld.

Hoe?

Chili is een dunbevolkt land en in grote delen van het land zullen we niets en niemand tegenkomen. Daar treffen we onze maatregelen voor. We zullen altijd voor minimaal een week voedsel bij ons hebben en soms ook voor drie dagen water. Daarom lopen we met een wheelie, een rugzak op wielen waarmee we ongeveer 40 kg per persoon mee kunnen nemen. We beginnen in het uiterste noorden van Chili op de altiplano en na ongeveer 1200 kilometer lopen komen we in de Atacama woestijn, de droogste woestijn ter wereld. Daar krijgen we hulp van gidsen van Trekking Chile die ons gaan bevoorraden en speciaal voor ons vaatjes water langs de route plaatsen. Na de woestijn lopen we langs de kust en door de uitlopers van de Andes tot de omgeving van Santiago de Chile. Ten zuiden van Santiago lopen we door de Andes en na ruim 4000 kilometer komen we aan in Patagonië. Daar volgen we een groot deel van de Carretera Austral tot Villa O’Higgins. Daar gaan we Argentinië in om bij Torres del Paine weer voet op Chileense bodem te zetten. Via Puerto Natales lopen we naar Punta Arenas, vlak bij ons eindpunt Kaap Froward.

24 uur per dag te volgen

We lopen door de meest verlaten gebieden van Chili, maar dat betekent niet dat we van de buitenwereld afgesloten zijn. We nemen een netbook mee en gaan een weblog bijhouden. Dagelijks zullen we op twitter berichten plaatsen en iedereen kan onze positie real-time volgen via internet. Omdat op veel plaatsen een mobiele telefoon geen bereik heeft nemen we een satelliettelefoon mee waardoor we altijd in staat zijn berichten te plaatsen. Met een Spot satelliet boodschapper in onze rugzak is onze route via Google-maps overal en altijd te volgen.
Advertenties