Met dank aan

Zonder de hulp van velen hadden we onze voettocht door Chili niet kunnen maken, waren we er niet aan begonnen en hadden we hem zeker niet tot een goed einde gebracht. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen, en vooral onze partners, bedankt! En sommigen noemen we graag bij naam.

Om te beginnen Franz Schubert. Hem willen we bedanken omdat hij ons overhaalde aan de tocht te beginnen en ons altijd steunde. Dankzij zijn netwerk hebben we op veel plaatsen hulp gekregen, zowel in de voorbereiding als tijdens de tocht. Ook de steun van Conaf, hoewel die niet altijd aan onze hooggespannen verwachtingen kon voldoen, was van grote waarde, vooral in de meest verlaten uithoeken van Chili. We willen ook de gidsen van Trekking Chile bedanken, met Victor Vera als boegbeeld. Ze zijn van onschatbare waarde voor ons geweest, misschien onbedoeld.

Zonder namen, maar grote dankbaarheid gaat uit naar alle Chilenen die we onderweg tegenkwamen en die ons geheel belangeloos hielpen met kleine en grote daden, ons een kop koffie, een reep of een sinaasappel gaven, ons hielpen met vervoer en onderdak, onze verhalen wilden horen en ons hun verhaal vertelden, ons omarmden en met ons op de foto wilden. Zij zijn de meest kostbare herinneringen van onze tocht.

Maaike van Koldam en Natalie van Baal van de Nederlandse ambassade in Santiago hebben ons vele goede adviezen gegeven en stonden paraat voor noodgevallen, die zich gelukkig nooit hebben voorgedaan.

Jildou Klijnsma en Mauricio Guzmán willen we bedanken voor het vele vertaalwerk van verhaaltjes die we schreven voor onze website en die zij vertaalden naar het Spaans. Jeroen Beukels heeft trouw een jaar lang dagelijks elke tweet van ons vertaald naar het Spaans en geretweet. Bedankt, Jeroen!

Familie, vrienden, collega’s, kennissen en wildvreemden willen we bedanken omdat ze ons volgden, onze website bezochten, onze verhaaltjes lazen en van opbeurend commentaar voorzagen. Elke hit op onze website gaf ons kracht op moeilijke momenten.

Advertenties

2 reacties op Met dank aan

  1. Erik Sauer zegt:

    Beste loper,
    Ik hoorde over jullie reis van mijn leraar spaans, in Santiago (we wonen hier nu één jaar)…
    Wat een plan… wat een tocht… geweldig!
    Saludos, Karin en Erik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s