5000 km gelopen

‘Zijn jullie het nog niet beu?’
‘Is het niet erg ver?’
‘Zijn jullie blij als het er op zit?’
Dit zijn vragen die we zo regelmatig per mail ontvangen.

Op dit moment ben ik inderdaad een beetje moe. Dit komt vooral omdat gisteren een hele lange dag was, bijna 12 uur onderweg en 46 km gelopen. We waren eerst van plan om deze afstand in twee dagen af te leggen. Maar, onderweg was helemaal niets. Uiteraard konden we wel ergens ons tentje opzetten, maar we hadden niet voldoende water bij om te koken. Als we echt hadden gewild hadden we naar een huisje kunnen gaan, een paar honderd meter van de weg af, en daar om water kunnen vragen. Dit hebben we dus niet gedaan. Het weer was aangenaam en de route was adembenemend mooi. Het landschap was ruig en het zicht op de rivier Rio Baker spectaculair.

Op dit soort dagen kan mij de route niet lang genoeg zijn en vind ik het jammer dat het einde een beetje in zicht komt. Maar, als het regent, of als we een steile beklimming hebben waarbij ik met veel moeite de wheelie omhoog trek over de rotsachtige weg, dan denk ik ‘Waren we er maar. Het is mooi geweest zo’. Ook als we een dag op dezelfde plek zijn geweest waar we lekker hebben kunnen eten, valt het vertrek ’s morgens zwaar. ‘Waarom kunnen we niet gewoon lekker hier blijven. Waarom alsmaar weer verder?’

Dit dacht ik ook toen we gisteren uit de Green Baker Lodge, vlakbij het kleine plaatsje Puerto Bertrand, vertrokken. Een mooie lodge met uitzicht op de rivier Rio Baker en vooral, met een zeer goede keuken. Meestal is de Chileense keuken niet de moeite waard om over naar huis te schrijven, maar de keuken van Green Baker Lodge is een zeer positieve uitzondering. We hebben er drie keer uitgebreid een drie gangenmenu gegeten; tweemaal avondeten en een lunch.
Het feit dat dit voor ons gratis was omdat we er op uitnodiging waren van Mariano en Andrea, was natuurlijk extra prettig. Zij vinden onze tocht erg leuken vinden het fijn om ons op deze wijze te helpen. Dit soort hulp stellen wij altijd op prijs. Diegene die dit ons aanbieden worden beloond met een echt Delftsblauw beeldje, een magneetsticker waar onze Spaanstalige website op staat en een vermelding op onze website.

We zijn nu 7,5 maanden aan de wandel en hebben 5006 km afgelegd. We verwachten dat we nog ongeveer 1250 km te gaan hebben tot ons eindpunt, Cabo Froward, 100 km ten zuiden van Punta Arenas. Als alles loopt zoals het hoort te lopen, zullen we begin april ons eindpunt bereiken, nog ‘maar’ twee maanden dus. Aangezien we de route weten die we zullen nemen tot Cabo Froward (m.u.v. de grensovergang Argentinië – Chili, deze is niet helemaal eenduidig), en dus het aantal kilometers weten, ben ik een aantal weken geleden begonnen met het aftellen van de kilometers die we nog te gaan hebben. Dit aftellen gaat gepaard met gemengde gevoelens. Enerzijds jammer dat we het einde naderen, anderzijds blij dat het einde in zicht is, en ook een beetje trots dat we het zullen gaan halen. We zijn, voor zover bekend, de eersten die te voet van het uiterste noorden van Chili naar het uiterste zuiden van Chili lopen.
Dit maakt het voor ons toch wel extra speciaal en is een extra drijfveer, bovenop de mooie natuur, om deze tocht te volbrengen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Region 11: Aysen. Bookmark de permalink .

2 reacties op 5000 km gelopen

  1. Marga zegt:

    Wow !!! Weer een mijlpaal gehaald !!! Gefeliciteerd !!!
    Ik vind de 5000 km wel een beetje een magisch getal.
    Het grenst dan ook aan toverij dat jullie die afstand helemaal hebben gelopen.

  2. Peter van Maanen zegt:

    Veel succes nog met de laatste loodjes! Geniet er maar van, want voor je het weet zit je weer de hele dag achter de computer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s