Terug naar Taltal

Vandaag, 14 augustus, zijn we via de kustroute, aangekomen in Taltal, nu te voet en niet met de auto zoals eind vorig jaar. We hebben ons er op verheugd om hier weer te zijn. We zijn direct naar het hotel gegaan waar we de vorige keer ook zaten, ‘Mi Tampi’. Dit hotel heeft een erg leuke patio waar we de vorige keer lekker buiten hebben gezeten in de zon. Helaas, Mi Tampi blijkt vol te zitten en het is bewolkt. Toen we naar Taltal toe liepen zagen we langs de weg drie borden waarop reclame werd gemaakt voor drie hotels. Het eerste bord ging over ‘Mi Tampi’, het tweede over ‘Hotel Plaza’ en het derde weet ik niet meer. We zitten nu in ‘Hotel Plaza’. Het hotel blijkt nieuw te zijn, en ziet er stijlvol uit. Het heeft een Britse uitstraling en de vrouw achter de bali, ergens in de 50, is erg netjes gekleed. Ik schaam me een beetje als ik binnenkom. Mijn witte shirtje draag ik al acht dagen en zit onder het woestijnzand en ruikt naar zweet. De vrouw doet alsof het haar allemaal niet uitmaakt en geeft ons vriendelijk de sleutel van onze kamer. Het hotel heeft een wasserette en ik denk dat we daar morgen, als we een rustdag nemen, gebruik van zullen maken.

Toen we hier vorig jaar waren viel het ons al op dat Taltal een leuk plaatsje is, waar de gebouwen er relatief goed uitzien, ondanks het feit dat het geen toeristenplaats is. De meeste plaatsjes waar we tot nu toe zijn geweest, zien er niet uit. Veel vervallen huizen met weinig voorzieningen; lang niet altijd elektriciteit en heet water is een uitzondering. Dit in tegenstelling tot de grote steden zoals Santiago, Iquique en Antofagasta. In de centra van deze steden is alles te krijgen zoals hyperallergene shampo voor de hond en de centra zien er luxe en westers uit. Ook in de bekende toeristenplaatsen zoals San Pedro de Atacama en Pucon, kan het niet op. Vele leuke restaurants met een uitgebreide keuze aan menu’s. Taltal is niet groot, ongeveer 11000 inwoners en is niet toeristisch, maar wel een prettige en comfortabele plek om een dagje te rusten. Een aantal goede restaurantjes, een mooi centraal plein waar bomen staan (het is hier een heel droog gebied, waar een boom bijna net zo zeldzaam is als een maandagochtend zonder file in Nederland) en uitzicht op de vissersbootjes op zee.

De volgende grote plaats na Taltal is Chanaral. Hoe we daar precies moeten komen, weten we nu nog niet. Morgen komt Cristian, een gids van Trekking Chili naar Taltal om met ons verder over de route te praten naar Chanaral, ongeveer 175 km van Taltal. Het is erg prettig om voor ieder nieuw stuk van de route dit nog even door te nemen met een gids zodat we een beetje weten wat ons te wachten staat en dat, indien nodig, de gids water voor ons kan neerzetten op de route. Mede dankzij de hulp van Mauricio zijn we in Taltal gekomen, en met de hulp van Cristian hopen we in Chanaral aan te komen.

Voordat we vertrekken uit Taltal zullen we nog eerst een Duits witbiertje drinken. Het voelt goed aan om hier weer in Taltal te zijn. Even een dagje uitrusten en dan weer verder richting zuiden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Region 2: Antofagasta. Bookmark de permalink .

3 reacties op Terug naar Taltal

 1. Jac en Jopie Hoebergen zegt:

  Hallo die dappere dodo”s,
  Zelfls in Griekenland genieten wij van jullie verhalen en ervaringen, ondanks jullie ontberingen.
  Ga dapper door en geniet ervan. Groeten en sterkte vanuit Joannina van Jac en Jopie.

 2. jose bongarts zegt:

  Ha Jeanette en Arlen.

  Lijkt mij wel fijn een beetje luxe te hebben na al die ontberingen die jullie hebben gehad. Geniet er maar van en dan weer op naar de volgende mijlpaal. Succes en groetjes Jose

 3. Renee van Limborgh zegt:

  Klinkt als dat jullie even ‘thuis’ zijn en dat ook echt verdiend hebben. Geniet ervan!

  Houdoe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s