BBQ met Billy

Iets meer dan twee weken geleden hebben we Billy samen met zijn broer Leo voor het eerst ontmoet. Dat was op zaterdagavond 9 juli in Colchane. Ze hebben ons geholpen om weg te komen uit Colchane, weg van de altiplano, naar de kust, naar Iquique, waar Billy en Leo wonen.

Nu nemen we afscheid van ze, op het strand van Rio Loa, precies op de grens van regio 1 en regio 2. Billy organiseert hiervoor een BBQ, en is vanuit Iquique, zo’n 140 kilometer hier vandaan, gekomen, met nog ruim tien van zijn Chileense vrienden.

Billy is een van de gidsen van Trekking Chile die ons helpen om onze voettocht door Chili mogelijk te maken. Billy is de afgelopen twee weken ongelofelijk behulpzaam geweest. Zonder Billy hadden we niet te voet vanuit Colchane kunnen vertrekken. Onderweg hadden we namelijk niet kunnen kamperen vanwege de grote hoeveelheid sneeuw die nog de langs de weg lag. Gedurende twee wandeldagen heeft Billy ons steeds op het einde van de dag met zijn auto teruggebracht naar Colchane, zodat we in ons hotel konden overnachten. Pas nadat we de sneeuwgrens voorbij waren, is Billy samen met Leo weer vertrokken, terug naar Iquique.

Na een aantal dagen lopen, op ongeveer vijftien kilometer voor Iquique zaten heeft Billy ons weer opgehaald. Reden, het zou daar, bij Alto Hospicio, de “sloppenwijk” van Iquique, niet veilig zijn om te kamperen. De dag erna heeft hij ons weer bij Alto Hospicio afgezet zodat we het laatste stukje naar Iquique ook lopend konden afleggen.

In Iquique heeft Billy een ontmoeting geregeld met de pers, zowel de schrijvende pers als de TV. We komen op de lokale TV en in de lokale krant. Hierin wordt ook kort aangegeven wat het bedrijf van Billy, Místico, doet. Billy organiseert mountainbiketochten door de woestijn bij Iquique. Hij is niet gespecialiseerd in wandeltochten maar vindt het gelukkig wel erg leuk om ons te helpen. We hopen dat de publiciteit die onze voettocht krijgt er ook voor zorgt dat Místico meer klanten krijgt.

Nadat we vijf dagen geleden uit Iquique zijn vertrokken zien we Billy en Leo dus weer, met een grote hoeveelheid vlees, een partytent met muziek en een BBQ. Het vlees smaakt ons erg goed, maar is echt te veel, we krijgen niet alles op. Om vier uur nemen we afscheid van Billy, zijn broer Leo en al hun vrienden. Iedereen wil nog even met ons en de wheelies op de foto.

We gaan, richting Antofagasta, ongeveer 270 kilometer lopen. Daar wacht de volgende gids van Trekking Chile die ons gaat helpen, Mauricio. Hij is ook aanwezig op de BBQ. Met hem spreken we de route naar Antofagasta kort door. Dit is niet moeilijk. Gewoon 270 kilometer dezelfde weg volgen. Mauricio zal op een paar plekken water voor ons neerzetten, want water blijft schaars in de woestijn, ook lopen we op een paar honderd meter van de zee, langs de kust. In Antofagasta zullen we Mauricio weer zien en het verdere vervolg van onze tocht met hem bespreken. Tot die tijd, “todo recto”, oftewel, “steeds rechtdoor”.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Region 1: Tarapaca. Bookmark de permalink .

Een reactie op BBQ met Billy

  1. Renee van Limborgh zegt:

    Nou, dat hebben jullie ook weer meer dan verdiend!
    Voor vleeseters zitten jullie dan wel weer aan de goede kant van de wereld, wat caloriën erbij kan vast geen kwaad… Zou je hier de Partij van de Dieren over moeten horen, haha.
    Maar straks die 270 k. todo recto, pfff! Zet ém op!

    Groet van Renée uit Breda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s